Despre crema antirid de zi și cea de noapte din gama Phyto Stem de la Gerocossen

Dacă urmăriți pagina de Facebook sau pe cea de Instagram a blogului atunci știți cât de mult îmi place serul intensiv lifting și fermitate din gama Phyto Stem de la Gerocossen. Am povestit mai multe despre efectele sale într-o postare dedicată, pe care o puteți găsi aici. Odată cu acest ser am început să folosesc și crema antirid de zi, cât și pe cea de noapte din aceeași gamă. Dacă mi-au plăcut, sau nu, veți vedea în continuare.

Descrierea produsului:


Crema antirid de zi se bucură de o formulă special creată pentru a menține aspectul tânăr al pielii și a diminua ridurile. Asocierea exclusivă a substanțelor active: celule stem din struguri și proteine din soia, adaptată la necesitățile și fiziologia pielii, ajută la regenerarea structurii acesteia și la reducerea ridurilor. Îmbogățită cu ulei de argan organic și filtre solare (SPF 15), crema antirid de zi hrănește, netezește, protejează tenul de agresiunea radiațiilor UV și are efect de lifting. Revitalizată, pielea își recăpăta suplețea și fermitatea.


Crema de noapte se bazează pe un complex de substanțe active naturale ce acționează sinergic: celulele stem din struguri stimulează regenerarea celulară și revitalizează pielea, polizaharidele marine restabilesc echilibrul pielii, contribuind la sinteza colagenului, iar uleiul de argan organic hrănește și protejează tenul. Echilibrată, pielea își recăpăta fermitatea, elasticitatea, iar ridurile sunt reduse. Dimineața, pielea este mai netedă și mai luminoasă.


Mod de utilizare:

Pentru crema de zi se recomandă aplicarea cei dimineața, pe pielea curată, cu mișcări blânde de masaj pe ten, gât si decolteu.

Pentru crema de noapte se recomandă aplicarea sa după demachiarea și curățarea feței, cu mișcări blânde de masaj  pe ten, gât si decolteu. 

Ingrediente:

Crema antirid de zi Phyto Stem: Aqua, Ethylhexyl methoxycinnamate (protecție solară), Glycerin, Cetearyl alcohol, Glyceryl stearate, PEG-100 stearate, Hydrogenated ethyl hexyl olivate, Hydrogenated olive oil unsaponifiable (antioxidant), Hydrogenated vegetable oil, Hydrolized Soy Protein (antioxidant), Caesalpinia Spinosa gum, Sorbitol, Lecithin (emolient), Vitis vinifera (grape) callus culture extract (antioxidant), Xanthan gum, Butyrospermum parkii (Shea) butter  (emolient), Caprylic/Capric Triglyceride, Cetearyl ethylhexanoate, Isopropyl myristate, Argania spinosa oil (antioxidant), Butyl methoxydibenzoylmethane (protecție solară), Sodium polyacrylate, Parfum, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Citronellol (parfum), Geraniol (parfum), Hexyl cinnamal (parfum), Butylphenyl methylpropional (parfum), Limonene (parfum), Linalool (parfum), BHA, Tetrasodium EDTA.

Crema antirid de noapte Phyto Stem: Aqua, Glycerin, Butyrospermum parkii (Shea) butter (emolient), Cetearyl alcohol, Caprylic/Capric Triglyceride, Hydrogenated Ethyl Hexyl Olivate, Hydrogenated Olive Oil Unsaponifiables (antioxidant), Glyceryl stearate, PEG-100 stearate, Hydrogenated vegetable oil, Prunus amigdalis dulcis (almond) oil (emolient), Caesalpinia Spinosa gum, Enteromorpha Compressa extract (antioxidant), Sorbitol, Lecithin (emolient)Vitis vinifera (grape) callus culture extract (antioxidant), Cetearyl ethylhexanoate (emolient), Isopropyl myristate (emolient), Argania spinosa oil (antioxidant), Sodium polyacrylate, Parfum, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Citronellol, Geraniol, Hexyl cinnamal, Butylphenyl methylpropional, Limonene, Linalool, BHA, Tetrasodium EDTA.

Care sunt rezultatele și care este părerea mea despre cremele de zi și de noapte Phyto Stem:


Crema de zi Phyto Stem o folosesc și în prezent, în zilele în care aplic și machiaj. Are o consistență lejeră, ușor siliconată aș zice, și deși imediat după aplicare se simte acea senzație de piele lipicioasă, după nici 2 minute tenul este hidratat, suplu și neted. Conține proteine din soia, celule stem din struguri și ulei de argan organic, toate cu efect antioxidant. Faptul că am observat o ameliorare considerabilă a ridurilor fine de pe frunte și din jurul gurii se datorează și cremei antirid de la Gerocossen. Folosesc mai multe produse antirid la care se adaugă și exfolianții chimici, astfel încât fiecare contribuie într-o mai mică, sau mai mare măsură la rezultatul obținut. Este perfectă ca și bază de machiaj, acționează ca un primer, acoperind foarte bine porii. Am observat lucrul acesta după ce am încercat și alte creme hidratante, dar același fond de ten. 

Din puținele mele cunoștințe și după o verificare prealabilă a listei de ingrediente, crema aceasta ar fi fost perfectă dacă nu ar fi conținut parfum și ar fi asigurat un FPS 30. Din păcate, factorul de protecție prezent în formula sa nu este suficient pentra a proteja de efectele radiațiilor ultraviolete, cel puțin pe timp de vară. Iarna aceasta eu am renunțat la SPF 30 și m-am bazat doar pe crema de la Gerocossen. De asemenea, nu știu cât de stabile sunt ingredientele conținute în prezența luminii și a aerului cu care intră în contact de fiecare dată când o folosesc, recipientul fiind sub formă de borcan de sticlă. În schimb, este de apreciat faptul că este menționat un termen de valabilitate de 6 luni de la desigilarea ambalajului.


Crema de noapte Phyto Stem o recomand unui ten uscat spre foarte uscat sau, dacă aveți posibilitatea, merge de minune cu serul cu acid hialuronic de la Paula s Choice. Se poate vedea și în poză că spre deosebire de cea de zi, crema antirid de noapte de la Gerocossen are o textură mai bogată, mai grasă. Fiindcă se absoarbe puțin mai greu am preferat să aplic o cantitate mai mică, pe care am masat-o prin mișcări circulare pe toată fața. A doua zi tenul este luminos, mai ferm și se simte mai „plin” la atingere.

Niciuna dintre cele două creme nu mi-a provocat iritații, coșuri, pustule sau orice alt timp de imperfecțiuni. De asemenea parfumul nu este unul persistent, dar poate fi deranjant pentru cei ce nu tolerează acest lucru sau au tenul foarte sensibil.


Concluzii:
(+) textură lejeră pentru crema de zi
(+) conferă luminozitate
(+) catifelează și hidratează pielea
(+) după utilizarea cremei de zi fondul de ten se aplică și rezistă mult mai bine
(+) termenul de valabilitate specificat clar pe borcan

(-) ambalaj
(-) parfum
(-) protecție solară insuficientă
(-) crema de noapte se absoarbe mai greu

Unde putem găsi cremele antirid Phyto Stem de la Gerocossen?

Le puteți achiziționa de pe pagina oficială Gerocossen, la set, împreună și cu serul meu preferat sau separat. La comenzi de minim 75 de lei transportul este gratuit. Dacă aveți cunoștință și de alte site-uri sau magazine care comercializează gama Phyto Stem, vă rog să mă puneți și pe mine în temă. Serul Phyto Stem aproape s-a terminat și nu i-am găsit niciun înlocuitor până la această dată.


Comentarii