Fondul de ten L'Oreal Accord Parfait


Bine v-am regăsit! Sper că aveți sau ați avut o zi excelentă!

Într-o postare recentă v-am arătat trei produse nelipsite din rutina mea aproape zilnică de machiaj. Unul dintre aceste produse este fondul de ten L'Oreal Accord Parfait, în formulă nouă, din care au mai rămas câteva aplicări și drept pentru care, mă simt îndreptățită acum, să vă vorbesc.

L'Oreal Accord Parfait cuprinde 10 nuanțe cu subton neutru, roz sau galben, ce promite aplicare uniformă, acoperire perfectă și un ten luminos. Toate acestea fiind posibile datoriră a 3 ingrediente:
- pigmenți noi pentru un ten radiant;
- uleiuri pentru o aplicare facilă;
- glicerină, vitamina E si vitamina B5 pentru o senzație de confort.

Acestea fiind spuse, o să vă împărtășesc părerea mea despre acest fond de ten și dacă afirmațiile celor de la L'Oreal se aplică, sau nu, și în cazul meu. Nu uitați că aceasta este perspectiva mea sinceră și subiectivă asupra produsului, nu o părere general valabilă.


La începutul acestui an, undeva prin luna Ianuarie, am realizat că toate fondurile de ten pe care le dețin sunt mult prea închise petru tenul meu alb ca telemeaua. Am pornit să colind magazinele și am ajuns în Auchan, unde m-am hotărât asupra nuanței 1.5N/Linen de la L'Oreal Paris, gama Accord Parfait. La momentul cu pricina, modificările hormonale datorate sarcinii erau în floare, iar tenul meu era un adevărat „șantier”. Acesta este și motivul pentru care prima mea experiență cu acest fond de ten a fost una dezamăgitoare. Astfel, l-am pus de o parte, hotărâtă fiind să îi mai acord o șansă la vremea potrivită.

O dată cu sosirea toamnei și după o revenire, spectaculoasă zic eu, a tenului, am considerat oportună o nouă încercare și astfel a ajuns fondul meu de ten preferat. Important de menționat este faptul că, acum,  am tenul normal, fără zone cu sebum sau descuamări.


Care sunt atuurile fondului de ten Accord Parfait de la L'Oreal Paris?

- are acoperire medie spre mare, dar cu toate acestea nu încarcă absolut deloc tenul, fiind potrivit atât pentru un machiaj de zi, cât și de seară; 
- este potrivit unui ten normal/uscat, dar poate fi folosit și pe un ten mix/gras dacă se folosește o pudră matifiantă pentru fixarea fondului de ten;
- datorită texturi foarte fluide, se aplică și se întinde foarte, dar foarte ușor;
- aspectul final al tenului este unul satinat, luminos și sănătos;
- la capitolul rezistență, am observat că se menține mult mai mult timp dacă la final aplic o pudră, matifiantă sau nu. Au fost zile în care l-am avut pe ten de dimineața de la 9 până seara la 22 - 23 și tot acolo era, dar, cum era de așteptat, puțin șters în jurul buzelor.
- nu se strânge pe aripile nasului și nici nu am observat vreun luciu inestetic al tenului în zona T;
- eu îl aplic cu pensula F80 de la Sigma. 
- ca să poți aplica exact cantitatea dorită, fondul de ten vine ambalat într-o sticlă cu pompiță fiind, astfel, și foarte igienică.

Îl voi recumpăra?

Sunt prea multe tentații pe piață și am numeroase alte fonduri de ten în wishlist, pe care îmi doresc foarte tare să le încerc.

Nota mea?

4.5/5

Din punctul meu de vedere nu este suficient să ai un fond de ten bun dacă tenul nu este îngrijit corect. Am simțit asta pe pielea mea. Un ser potrivit, un exfoliant blând (preferabil cu acid glicolic) și o cremă suficient de hidratantă poate face minuni în aplicarea machiajului.

Acestea fiind spuse, mă aflu în căutarea unui nou fond de ten.
Ce recomandări aveți pentru mine?

Comentarii