Balsam de buze Shiny Bee & Crema hidratanta Cocos Catina by Handamade Sister

Până în momentul lansării blogului aveam cunoștințe foarte vagi în legătură cu produsele cosmetice realizate manual, însă o dată cu primii pași în blogosferă am descoperit lucruri noi și interesante în legătură cu produsele handmade. Fascinația mea pentru aceste cosmetice derivă în primul rând din faptul că sunt 100% naturale și conțin ingrediente precum : uleiuri vegetale bio și unturiRecent, prin intermediul Cristinei, cunoscută în blogosferă sub numele de Handamde Sister, am avut ocazia să îmi satisfac curiozitatea de a testa câteva produse realizate de ea cu multă pasiune și respect pentru frumusețe și sănătate.
Acestea fiind spuse, astăzi vă voi prezenta 2 produse handamde foarte îndrăgite de mine și anume : Balsamul de buze Shiny Bee și Crema hidratatntă Cocos Cătină pentru ten uscat/sensibil.
Sursa foto

Balsamul de buze Shiny Bee
Un balsam de buze hrănitor,  hidratant, antirid, protector UV, obtinut prin combinarea mai multor ingrediente de origine naturală și fără conținut de compuși chimici nocivi.

Ingrediente și beneficiile acestora
Untul de shea sau untul de Karité este hidratant intens, promovează reînnoirea pielii, confera factor de protecţie UV, stimulează sinteza de colagen care previne ridurile şi alte semne de îmbătrânire.
Substitutul vegetal pentru lanolină este 100% natural, obținut din floarea soarelui (lanolina se extrage din piele de oaie) dar cu aceleași proprietăți emoliente, antirid, hidratante.
Uleiul de ricin are proprietăți multiple asupra pielii : înmoaie ți cicatrizează,eficace contra petelor de pe față sau mâini, acidul ricinoleic este un agent care impedică multiplicarea microbilor ceea ce îi conferă virtuți purificatoare, protejează zonele delicate ale feței (ochii și buzele).
Uleiul de germeni de grâu se remarcă datorită proprietăţilor de tonifiere şi regenerare. Promovează formarea celulelor pielii, hrăneşte şi ajută întinerirea pielii uscate, mature.
Uleiul de catină are proprietăți nutritive, revitalizante și de restaurare, hidratant, protector solar, antirid, antiinflamator, stimulează regenerarea și oxigenarea celulelor, ajută pielea să rețină apa.
Vitamina E netezește și reface epiderma, contribuie la accelerarea efectului ezimelor. Antioxidant, promovează epitelizarea.

Opinie personală
Primul aspect observat la Balsamul de buze Shiny Bee este culoarea de un galben intens și mirosul specific natural.
Nu colorează dar conferă un luciu discret și foarte natural buzelor fără a le încărca ( indiferent de cantitatea aplicată ).
Balsamul de buze Shiny Bee protejează și hidratează atât pe timpul iernii, atunci când buzele sunt expuse uscării și crăpării ca urmare a vremii excesiv de rece și a vântului iernatic, cât și pe timpul verii, atunci când buzele sunt expuse deshidratării și uscării datorate anotimpului foarte cald.  Din acest punct de vedere, este cel mai bun balsam utilizat de mine până în acest moment .
Pe lângă faptul că protejează, rezistă timp îndelungat  !
Eu îl folosesc și înainte de aplicarea rujului, ca un fel de bază pentru o aplicare mai uniformă și facilă a rujului.
Concluzii
Cel mai bun balsam de buze încercat de mine până acum.
Produs : Balsam de buze Shiny Bee
Zona de aplicare : buze
Proprietati esentiale : protejează, hidratează, antirid, filtru UV
Cantitate : 6 ml
Pret :  10 lei

Crema hidratantă Cocos Cătină pentru ten uscat/sensibil
O cremă antirid, hidratantă și revitalizantă indicată pentru tenul uscat/sensibil, ce protejează împoriva razelor nocive ale soarelui, precum și împotriva vântului și a frigului.

Ingrediente și beneficiile acestora
Uleiul de masline bio este antioxidant, protejeaza impotriva actiunii nefaste a radicalilor liberi si previne efectele imbatranirii pielii. Este un ulei emolient si bogat care hraneste pielea in profunzime si regleaza sistemul natural de hidratare al pielii. De asemenea calmeaza roseata si iritatiile. Un ulei foarte balnd, tolerat perfect de toate tipurile de piele, inclusiv cele foarte sensibile.
Untul de shea sau untul de Karité este hidratant intens, promovează reînnoirea pielii, confera factor de protecţie UV, stimulează sinteza de colagen care previne ridurile şi alte semne de îmbătrânire.
Uleiul de galbenele este recomandat îngrijirii tenului sensibil, hipersensibil, cu roşeaţă sau cuperozic pentru proprietăţile calmante, de catifelare şi tonifiere. Are acţiune cicatrizantă, epitelizantă,reduceiritațiile.
Uleiul de cocos este protector solar, hidrateaza si hraneste pielea, nu infunda porii, se absoarbe rapid este regenerator, cicatrizant, hidratant, protector solar, antirid si multe altele.           
Uleiul de catina este un miracol al naturii avand proprietati multiple: nutritive, revitalizante si de restructurare, este regenerator, cicatrizant, hidratant, protector solar, antirid si multe altele.
Uleiul esential de lavanda este cicatrizant cutanat si regenerant celular, ajuta la regenerarea pielii.

Opinie personală
Și în acest caz prima apsect care mi-a atras atenția a fost mirosul acestei creme, natural, precum și consistența diferită de a cremelor din comerț, ușor uleioasă și aparent grasă.
Crema se întinde foarte facil și necesită a fi aplicată într-o cantitate mică, altminteri rămâne o peliculă  grasă și inestetică pe suprafața pielii.
De asemenea, o recomand mai ales pe timpul iernii și mai puțin vara. De ce ? Ei bine, tocmai fiindcă, cel puțin mie, mi se pare puțin grasă și am observat că numai pe timp friguros mi se absoarbe mai bine în piele. Acum, pe timpul verii, am impresia că îmi îngrașă puțin tenul și îi conferă un luciu inestetic.
Într-adevăr îmi calmează roșeața specifică rozaceei prezentă pe aripile nasului și îmi simt tenul hidratat și catifelat.
Mai mult, i-am găsit o dublă întrebuințate. Aplic crema și pe zonele foarte uscate ale corpului precum mâinile și coatele întrucât hidratează profund și repară.

Concluzii
Recomand Crema hidratantă Cocos Cătină mai degrabă tenului extrem de uscat sau tenului uscat/sensibil dar pe timpul anotimpului rece.
Produs : Cremă hidratantă Cocos Cătină
Zona de aplicare : ten
Proprietati esentiale : protejează, hidratează, antirid, protectot solar, regenerează,
Cantitate : 30/50/100 ml ( eu am primit o mostră de aprox. 10 ml )
Pret : 20lei/30ml,30lei/50ml,40lei/100ml



Comentarii