★Care este secretul unui look perfect ?

Probabil ca marea majoritate va ganditi deja, in urma lecturarii titlului, la produse de make-up minune care o data aplicate contribuie la obtinerea unui look impecabil. Ei bine, la ora actuala pe piata putem gasi o varietate de produse de make-up, de la cele mai accesibile si automat de o calitate putin multumitoare, pana la cele mai costisitoare dar care promit si chiar ajuta efectiv in obtinerea aspectului dorit. Cu toate acestea,  SECRETUL consta in calitatea instrumentelor de aplicare a machiajului utilizate, recomandate fiind seturile de pensule profesionale

Si nu numai eu sustin acest lucru ci si specialistii in machiaj care sunt in unanimitate de acord ca secretul unui machiaj reusit consta in calitatea pensulelor pe care le folsesti. Cu ajutorul acestora, aplicarea fardurilor este mai precisa,  intensitatea culorilor este mult mai usor de controlat, trasaturile naturale sunt scoase in evidenta si machiajul adera mai bine la suprafata pielii. Folosite de o mana indemanatica si priceputa, pensulele pot crea rezultate spectaculoase, doar prin cateva miscari. 

Insa intrebarea pe care si-o pun multe femei este : " De ce sa investesc o suma considerabila de bani intr-o trusa de pensule profesionale cand pe piata exista pensule la un pret mult mai accesibil ? "
Raspunsul este simplu :  este inutila cheltuirea unor sume mari de bani pe cosmetice de firma daca nu investesti si in ceva cu adevarat calitativ cu care sa le aplici. Desi pe piata de larg consum se gasesc seturi de pensule la preturi foarte mici si tentatia de a le cumpara este mare, nu uita ca o pensula de calitate este confectionata din par natural sau material sintetic de inalta calitate, astfel incat o vei folosi o perioada indelungata, deci e mai avantajoasa. Plus ca rezultatele nici nu pot fi comparate !!!  

In comert se gasesc pensule cu doua feluri de par: natural si sintetic. Astfel ca din grupul pensulelor cu fire naturale fac parte: parul de capra, ponei, nurca, bursuc si veverita albastra. Despre pensulele din fibre naturale se spune ca sunt mai bune deoarece absorb mai bine pudra si uniformizeaza fardurile pe piele in cantitatea potrivita .
Pensulele cu fire sintetice, desi sunt mai ieftine decat cele cu din par natural, pot fi la fel de bune. Cele cu par sintetic sunt recomandate mai mult in cazul pudrelor si produselor de machiaj sub forma de crema pentru ca nu absorb substantele uleioase continute de acestea si il intind in intregime pe piele.

De asemenea , este esential ca o data la cateva utilizari , in vederea evitarii formarii de bacterii in interiorul parului pensulelor, acestea sa fie curatate. Cum?
Metoda 1: Pentru o curatare rapida poti utiliza un sampon pentru bebelusi. Nu trebuie decat sa bagi pensulele sub jetul de apa calduta si sa le dai apoi cu un strop de sampon. Imediat dupa aceasta, pensulele trebuie clatite si puse la uscat.
Metoda 2: Intr-un recipient toarna apa calda si adauga sapun antibacterian, in acest amestec pune periile si lasa-le timp de jumatate de ora, apoi clateste-le si lasa-le sa se usuce in mod natural.

O trusa completa poate contine o varietate de pensule, in functie de preferintele si nevoile fiecaruia. Pentru cele mai exigente dintre voi recomand o Trusa de 24 de pensule de machiaj profesionale de la MAC, pe care o puteti achizitiona de pe www.tpb.ro




Comentarii